Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Найбільший попит на ринку праці - на фахівців з продажу, програмістів, бухгалтерів та банкірів

За результатами досліджень «Тенденції ринку праці 2012 року», які провів міжнародний кадровий портал hh.ua, більше половини вакансій (54%) роботодавці розмістили в 5 топових галузях ринку праці: «Продажі»(18%), «IT-фахівці» (15%), «Маркетинг/Реклама/PR» (10%), «Бухгалтерія/фінанси» (6%), «Банки/Інвестиції/Лізинг» (6%). Про це повідомив hh.ua.

Роботодавці шукають тих, хто буде продавати. Більшість вакансій, так чи інакше, зав'язані на продажах: власне продажі, банки, страхування, маркетинг, частина вакансій в автобізнесі, фінансах(фінансові консультанти). Майже у всіх профобластях продажі або отримання прибутку (подібні алгоритми роботи) займають щонайменше третину вакансій. Це загальносвітова тенденція. В Україні первинна мета продажів – не просто зростання обертів компанії, а виживання бізнесу. Тому в профобласті «Продажі» зарплатні ставки нижчі, а відсоток від продажів вищий.

Не новий, але виразний тренд ринку – велика затребуваність і ажіотажний попит на програмістів.

В якості майбутніх тенденцій можна очікувати суттєве зростання кількості пропозицій для агроменеджерів: висококваліфікованих фахівців у виробничій та аграрній галузях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ