Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільший у світі портрет І. Франка презентували у Львові

У суботу, 27 серпня, з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької відбулася презентація проекту "Franko Sculpture Symposium". Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Проект "FrankoSculptureSymposium"  – симпозіум сучасної монументальної скульптури з пінополістиролу, який присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка і 70-річчя заснування Львівської національної академії мистецтв. Зокрема, скульптори створили 6 скульптур висотою 4 м кожна, які пересуваються. Склавши ці 6 модульних скульптурних блоків разом, утворилася одна велика скульптура – найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка.

У святкуваннях ювілейної дати Каменяра взяли  участь керівництво області та міста, депутати, митці, громадські діячі, а  також міністр культури України Євген Нищук.

Мистецька програма відбулася за участі Академічного симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії, модерн-балету "Життя", акторів Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької та хорової капели "Дударик".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ