Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найближчим часом львів’яни визначаться щодо напису на пам’ятнику загиблим професорам, – Янукович у Вроцлаві

Найближчим часом буде вирішено питання щодо напису на пам’ятнику загиблим професорам Львівського університету, який був встановлений у Львові в липні цього року. Про це сказав Президент України Віктор Янукович у Вроцлаві перед покладанням квітів до Пам’ятника розстріляним у 1941 році професорам Львівського університету.

За словами Глави держави, в цьому його запевнили керівники місцевої влади.

У Вроцлаві Президент України Віктор Янукович поклав квіти до Пам’ятника розстріляним у 1941 році професорам Львівського університету. Про це повідомила прес-служба глави держави.

У липні 1941 року у Львові німецькі військові розстріляли представників польської інтелігенції, серед яких були професори Львівського університету. У 1964 році на Грюнвальдській площі Вроцлава було відкрито пам’ятник усім польським науковцям, вбитим та замордованим за часів гітлерівської окупації. У 1981 році меморіальні таблички з прізвищами загиблих у Львові встановили у відділенні Польської Академії Наук у Вроцлаві та у головному корпусі Вроцлавського університету. Того ж року прізвища розстріляних львівських професорів з'явилися також біля пам’ятника на Грюнвальдській площі Вроцлава.

У липні 2011 року пам’ятник розстріляним професорам Львівського університету було урочисто відкрито на місці трагедії - Вулецьких пагорбах у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ