Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Найчастіше жертвами телефонного шахрайства стають пенсіонери: в середньому у них видурюють 2-3 тис. доларів

З початку цього року у Львові було скоєно 1250 злочинів, міліції вдалося розкрити лише 350, - про це повідомив, 18 листопада, на прес-конференції начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

«Ми розкрили 350 злочинів. У відсотковому співвідношенні це становить 30%.Здебільшого це шахрайства, винуватцям оголошено підозру. Також близько 50 злочинів розкрито, але вони перебувають ще у провадженні», – розповів Сергій Зюбаненко.

Отож, серед найбільш поширених у Львові злочинів - шахрайства, зокрема, – телефонні. Так, уЛьвові одна людина скоїла 15 подібних випадків телефонного шахрайства. Затримати зловмисника поки що не вдалось..

Представляючись працівниками медичних закладів, банківських установ, правоохоронних органів, шахраї телефоном повідомляють жертві про те,що їхній син чи донька начебто потрапили у халепу. Далі зловмисники виманюють у довірливих людей кошти, які потрібні для того, щоб, мовляв, залагодити проблему.

На телефонне шахрайство найбільше піддаються пенсіонери. Середня сума, яку вимагають, – 2-3 тис. доларів, – розповів Сергій Зюбаненко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ