Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найгостріше питання щодо недостатньої матеріальної бази постає у сільських школах – Павло Хобзей

„Розвиток освіти на Львівщині у 2006-2008 роках ми розглядаємо у трьох площинах: перше – це площина функціонування шкільних закладів, зокрема забезпечення відповідних умов для навчання (комунальні послуги). Наступна площина – виховання учнівської молоді. Третьою площиною є площина розвитку освіти, відповідно до якої управління підготувало відповідні заходи”, – зазначив сьогодні під час прес-конференції керівник головного управління освіти ЛОДА Павло Хобзей.
Він також додав, що матеріальна база у школах є недостатня, найгостріше ця проблема стоїть у сільських школах. „Через те ми вибрали опорні школи у пілотних освітніх округах Львівської області, в які будемо інвестувати додаткові кошти з обласного бюджету спільно з бюджетами органів місцевого самоврядування. Реорганізація шкіл відбувається за згодою громади, питання закриття шкіл не стоїть”, – додав Павло Хобзей. За його словами, програма створення семи пілотних освітніх округів у Львівській області зараз існує на рівні ідеї, оскільки потрібні спеціалісти, які на місцях будуть її реалізовувати.
Павло Хобзей також розповів, що напрацьовані програми функціонування музейництва у школах Львівщини – збереження історико-архітектурних пам’яток на території села чи міста, створення музеїв усередині школи, а також збір фольклорних матеріалів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ