Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найкорумпованішими органами влади є міські виконавчі комітети — Роман Кошовий

Найкорумпованішими органами влади є міські виконавчі комітети — переконаний голова ЛОО КВУ Роман Кошовий, про це він заявив сьогодні, 18 грудня, на засіданні Львівського прес-клубу реформ. За його словами, тут не йдеться про виконкоми міст Львівщини, а про виконавчі комітети в українських містах загалом.

„Виконавчий комітет — це орган, який постійно працює в тіні. Скажімо, якщо за діяльністю міського голови чи міської ради постійно стежить преса, громадські організації та політичні партії, то виконкоми здебільшого проходять повз увагу громадськості. Це пояснюється тим, що міську раду та голову міста обирає громада, вона довіряє їм свої голоси і, відповідно, стежить, як вони виконують свої обов’язки. Міський виконком же обирає певна невелика група людей, а при партійній системі формування міськради ця когорта є дуже маленька, переважно група з 5-6 осіб. Тому потім і починаються такі проблеми, як незрозуміле підняття тарифів, розподіл певних комунальних ресурсів та інше”, — переконаний Роман Кошовий.
Що ж стосується Львівщини, то, за словами, голови ЛОО Комітет виборців України, тут ситуація загалом не краща. Так, обласна організація КВУ зараз проводить дослідження в дев’яти містах обласного значення Львівщини щодо діяльності міських виконкомів і результати зовсім невтішні.
„У трьох із цих міст діяльність міськвиконкому — це просто катастрофа. Доходить навіть до того, що депутати міської ради не можуть отримати рішень виконкому, на це міський голова відповідає: „а для чого тобі?” — говорить Роман Кошовий.
Поряд з тим, як він запевнив, така ситуація жодним чином не стосується Львова. Навпаки, на думку Кошового, ситуація щодо прозорості та відкритості влади у місті зараз значно покращилася. Однак найбільшим випробуванням, своєрідним рубіконом, який, власне, і покаже „справжнє обличчя влади”, як зазначив Роман Кошовий, буде прийняття міського бюджету на 2007 рік. Саме після прийняття бюджету можна буде достеменно сказати прозорою чи ні є діяльність влади Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ