Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найкращі учні та студенти отримають стипендії на честь Героїв Небесної Сотні

Для найкращих молодих науковців, студентів та учнів уже незабаром будуть встановлені державні іменні стипендії на честь Героїв Небесної Сотні. Про відповідне доручення Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана йшлося на засіданні робочої групи із розробки плану заходів щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, передає освітній портал.

«Стипендії мають носити імена п’ятьох наймолодших за віком загиблих учасників Революції гідності: Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова, – повідомив голова Громадської організації «Родина Героїв «Небесної Сотні» Володимир Бондарчук. – Саме на цих іменах наголошувалося під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з родинами Героїв Небесної Сотні».

Упродовж березня триватиме підготовка основних нормативно-правових документів, які визначатимуть встановлення цих стипендій. Зокрема, розроблятиметься проект Положення про присвоєння державних стипендій на честь Героїв Небесної Сотні для найкращих науковців, студентів та учнів. За словами в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти Володимира Ткаченка, у документах будуть прописані порядок проведення конкурсного відбору претендентів на отримання іменних стипендій, категорії молодих науковців, студентів та учнів, а також визначено розмір академічної стипендії та джерела фінансування.

Встановлення державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної Сотні – це лише одна складова плану заходів щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, який вже незабаром оприлюднять у МОН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ