Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найкращих громадських діячів Львівщини нагороджуватимуть премією імені Степана Бандери

Депутати Львівської обласної ради затвердили Положення про Обласну премію імені Героя України Степана Бандери, яку присуджуватимуть у галузі державотворення, та затвердили склад журі з присудження премії, повідомила прес-служба Львівської облради.

Подаємо текст Положення.

1. Премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.

2. Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

3. Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня уродин Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

4. Здобувача премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями (в довільній формі) щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

5. Премія передбачає три номінації: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

6. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20000 грн. Якщо здобувачі не відповідають заявленим вимогам, можливе присудження премії лише в окремих номінаціях або взагалі відсутність лауреата впродовж того чи того року.

7. Львівська обласна рада зберігає за собою право висунення власної кандидатури з запрошенням до конкурсу.

8. Матеріали – як здобутки за останні три роки – на здобуття премії приймають на адресу Львівської обласної ради (комісія з питань освіти і науки, вул. Винниченка, 18, м. Львів, 79008) у 2012 році – до01 червня та, у разі присудження, урочисто оголошують лауреата премії імені Героя України Степана Бандери з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 2012 року; у подальші роки – у межах від 30 червня до 1 грудня.

9. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

10. Кандидатури на призначення премії способом таємного голосування розглядає журі, до складу якого входять члени постійних комісій з питань освіти та науки і з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації.

11. Журі повноважне за умови участі в ньому більшості від загального складу журі.

12. Якщо на здобуття премії висунуто кандидатуру із членів журі, то ця особа не бере участі в обговоренні поданих кандидатур.

13. Рішення з кожної кандидатури приймають на основі голосування:

– більшістю від присутніх на засіданні членів журі;

– за розгляду лише одного претендента у кожній номінації – 2/3 від присутніх на засіданні членів журі.

14. Якщо жоден із претендентів не набрав необхідної кількості голосів, відбувається переголосування серед 2-х претендентів, що набрали більшу кількість голосів.

15. Якщо претенденти в одній із номінацій набрали однакову кількість голосів журі ухвалює, шляхом відкритого голосування, одне з таких рішень:

- премію поділити порівну;

- не присудити жодному претендентові;

- провести переголосування.

16. Рішення про присудження премії оголошується в пресі, електронних засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ