Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найстаршому абітурієнту, який виявив бажання взяти участь у ЗНО – 64 роки

Найстаршому абітурієнту, який виявив бажання взяти участь у зовнішньому оцінювання, – 64 роки. Про це, як передає кореспондент ІМК, журналістам повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

 

Він зазначив, що в цьому році не було побитий минулорічний рекорд, коли в тестуванні брала участь 80-річна жінка. "Також сто осіб, які зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні досягли 60-річного віку", - додав він.

 

За словами І.Лікарчука, 235 абітурієнтів зареєструвалися через довірених осіб у зв’язку з тим, що через поважні причини не змогли прийти до пунктів реєстрації.

 

"Виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання 288 осіб, які перебувають в закладах виправної системи. Відповідно до діючих умов прийому до вищих навчальних закладів регіональними центрами оцінювання якості освіти видано 815 довідок особам, яким через стан їхнього здоров’я Український центр оцінювання якості освіти не може створити умови для успішного проходження тестування. Вони будуть складати вступні випробування у Вищих навчальних закладах у традиційній формі", - зазначив він.

 

За результатами реєстрації, в зовнішньому оцінюванні виявили бажання взяти участь більше 400 тисяч осіб.

 

Вчора о 18:00 завершилася реєстрація бажаючих взяти участь у зовнішньому оцінюванні навчальних досягнень. Вона тривала більше трьох місяців. За результатами реєстрації, в зовнішньому оцінюванні виявили бажання взяти участь 433 554 особи. Про це, як передає кореспондент ІМК, журналістам повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

 

Він зазначив, що порівнюючи з попереднім роком кількість зареєстрованих зменшилась на 28 427 осіб, що пояснюється загальним зменшенням кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у зв’язку з демографічної ситуацією.

 

"67% зареєстрованих – випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2010 року, що складає 86,5% від їхньої загальної кількості. Найбільша кількість випускників шкіл поточного навчального року, які вирішили стати студентами, проживає у Донецькій та Дніпропетровській областях. Серед зареєстрованих 140 487 осіб (32,4%) закінчили загальноосвітні школи в минулі роки", - додав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ