Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найвпливовішою людиною Львівщини 2009 року визнано губернатора Кмітя

Найвпливовішою людиною на Львівщині 2009 року став голова Львівської ОДА Микола Кміть. Такі результати опитування експертів, проведеного Центром політичних досліджень, оприлюднив сьогодні, 12 лютого, директор ЦПД, політолог Анатолій Романюк.

 

За його словами, рейтинг впливості визначався як інтегральний показник, що складається з рівня впливу на прийняття політичних рішень у Львівській області, вплив на кадрові призначення і громадську думку. Відтак, друге місце у рейтингу впливовості посів міський голова Львова Андрій Садовий, третє – голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Далі в першій десятці – віце-прем’єр міністр Іван Васюник, міністр освіти та науки Іван Вакарчук, перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, власник ринку «Південний», народний депутат України Петро Писарчук, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, бізнесмен, власник ФК «Карпати» Петро Димінський, начальник управління УМВСУ у Львівській області Василь Пісний. Загалом у списку 134 особи.

 

Як зазначив Анатолій Романюк, найбільш знаковою постаттю експерти назвали Івана Вакарчука. Це пояснюється запровадження системи незалежного оцінювання знань, і в цілому його діяльністю на посаді міністра освіти і науки. Друге та третє місця посіли відповідно – гендиректор Львівської державної телерадіокомпанії Ярослав Климович, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

 

Серед представників економіки та бізнесу перше місце посів Петро Писарчук, на другому Петро Димінський, на третьому депутат Львівської облради, бізнесмен Ярослав Дубневич.

 

  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ