Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найзлісніші боржники заборгували „Львівводоканалу” 13-15 тис. гривень

Найзлісніші боржники заборгували „Львівводоканалу” 13-15 тис. гривень. Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник директора ЛМКП "Львівводоканал" Олег Капко. „Як правило, найбільші борги мають малозабезпечені сім’ї, з такими ми йдемо на співпрацю та укладаємо договір про поступову сплату боргу”, - розповів Олег Капко.
Також зам директора повідомив, що цими днями до Львова прибув полтавський „Спрут”, який на замовлення „Львівводоканалу” відключатиме злісних неплатників від послуг водовідведення. За словами Олега Капка, підставою для відключення від каналізації може бути несплата мешканцями за послуги водопостачання та водовідведення протягом трьох місяців. „Ми орієнтуємось на суму загального боргу та місячних нарахувань. Достатньо, щоб людина не сплатила за послуги протягом трьох місяців, але в основному ми звертаємо увагу на великі суми боргу”, - розповів Капко.
За його словами, приїзди полтавського „Спруту” є вже системною практикою, коли від послуг водовідведення відключають 100-120 споживачів. „Ми не ставимо за мету відключати мешканців від каналізації. Наша мета - зібрати заборговані кошти”, - сказав Олег Капко. Такий тиск на неплатників у „Львівводоканалі” пояснюють тиском „Львівобенерго”, яке вимагає подекадної оплати за електроенергію. „Ми не хочемо зменшувати графік водопостачання в місті, це було б нечесно до тих 85% мешканців, які справно оплачують послуги. Проте нас насторожує досвід Донецька та Херсона. Там цілі райони опинилися без води”, - прокоментував він.
В основному полтавчани працюватимуть у Шевченківському, Залізничному, Личаківському та Сихівському районах. Загальний борг мешканців міста перед „Львівводоканалом” становить 92 млн. гривень. Послуги полтавського „Спруту” коштують 8 тис. гривень за один день роботи. Машина працюватиме у Львові протягом шести днів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ