Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Назарбаєв просить Обаму бути активнішим щодо Україні

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв просить президента США Барака Обаму активніше підключитися до пошуку компромісу для врегулювання ситуації в Україні.

Про це, як повідомляє прес-служба Назарбаєва, йшлося під час телефонної розмови президентів у середу, 21 січня.

«Нурсултан Назарбаєв зазначив, що економічні санкції проти Росії впливають і на центрально-азіатський регіон. Президент США запевнив Нурсултана Назарбаєва, що є прихильником дипломатичного вирішення ситуації в Україні, наголосивши, що для цього, в першу чергу, необхідно виконання Мінських домовленостей», – мовиться у повідомленні прес-служби президента Казахстану.

21 січня у Берліні міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Росії й України обговорюють загострення конфлікту на сході України.

Зустріч президентів України, Німеччини, Франції й Росії щодо врегулювання конфлікту на Донбасі планувалася на 15 січня в Астані. Але вона так і не відбулася. Міністри закордонних справ чотирьох держав під час переговорів не досягли результату, необхідного для цієї зустрічі.

Українські військові заявили 20 січня про напад російських регулярних військ на два блокпости, розташовані на північний захід від Луганська. Також військовий представник України сказав, що дві батальйонні тактичні групи, в складі кожної з яких близько 400 осіб, порушили кордон і вдерлися в Україну. Ці заяви Міністерство оборони Росії назвало «абсолютним нонсенсом».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ