Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Названо бригаду арбітрів на фінал Євро-2012

Португальський арбітр Педру Проенса, котрий судив минулого місяця фінал Ліги чемпіонів УЄФА, обслуговуватиме вирішальний матч Євро-2012.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Фінал Чемпіонату Європи з футболу між збірними Італії та Іспанії відбудеться 1 липня в Києві на НСК «Олімпійський» і стане для 41-річного рефері четвертим матчем на турнірі.

На груповому етапі він обслуговував зустрічі Іспанія - Ірландія (4:0) і Швеція - Франція (2:0). Крім того, йому довірили судити чвертьфінал Англія - Італія, що відбувся п'ять днів тому в столиці України.

Основна професія судді - фінансовий консультант. Почав судити футбольні матчі в 18 років. У 1998-му був допущений до суддівства у вищому дивізіоні чемпіонату Португалії, міжнародну кар'єру розпочав у 2003-му. В середньому за гру дістає 5,11 жовтої і 0,13 червоної картки.

П.Проенса працюватиме на фіналі разом зі своїми співвітчизниками Бертіну Мірандою, Рікарду Сантушем, Жоржем Соуза і Дуарте Гомешом. Четвертим арбітром призначений турок Джюнейт Чакир, а роль резервного помічника судді відведена ще одному представнику Туреччини Бахаттину Дурану.

А іспанцям залишається сподіватися, що суддя-португалець не "мститиметься" за вибитих у півфіналі земляків.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ