Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ дозволив виводити з країни більше дивідендів

Національний банк дозволив іноземним інвесторам репатріювати дивіденди за 2017 і всі попередні роки. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"З огляду на сприятливу ситуацію на валютному ринку Нацбанк продовжує поступове пом'якшення адміністративних обмежень, послаблення яких сприятиме поліпшенню ділового та інвестиційного клімату України і водночас не призведе до порушення цінової і фінансової стабільності", - йдеться в повідомленні.

Регулятор розширив для іноземних інвесторів можливість репатріювати дивіденди за корпоративними правами та акціями, нараховані за 2017 рік.

"До сих пір інвесторам можна було платити за кордон в іноземній валюті дивіденди, нараховані тільки за період до 2016 року включно. При цьому суми таких платежів були обмежені встановленими лімітами (для дивідендів за 2014-2016 роки - до 5 млн доларів на місяць, для дивідендів за період до 2013 року включно - не більше 2 млн доларів на місяць)", - відзначили в НБУ.

Відтепер українські компанії зможуть платити іноземним інвесторам дивіденди в іноземній валюті на суму до 7 млн ​​доларів на місяць незалежно від періоду, за який нараховані ці дивіденди.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ