Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ продовжує купувати валюту

На початку квітня на міжбанківському ринку продовжувала домінувати пропозиція іноземної валюти. Завдяки цьому Національний банк України щоденно виходив на валютний ринок, де він мав можливість купувати валюту. Це, з одного боку, зумовило збільшення міжнародних резервів, а з іншого – сприяло нівелюванню різких коливань обмінного курсу гривні. Про це повідомило Управління НБУ у Львівській області.

 

При цьому, на початку місяця Національним банком було підтримано платежі НАК «Нафтогаз України» за його зовнішніми контрактами, що сприяло не лише своєчасному розрахунку компанії за імпортований природний газ, але також і загальній стабілізації валютного ринку країни.

 

На його готівковому сегменті теж спостерігається стійке збільшення валютної пропозиції. Як наслідок, з початку квітня чистий попит на готівкову валюту у середньоденному обчисленні скоротився порівняно з березнем в 7,7 раза.

 

За цих умов зміни ринкового курсу гривні відносно долара США залишалися мінімальними: на міжбанківському ринку він коливався в межах 7,9136 - 7,9209 грн./дол. США, а на готівковому, за операціями продажу доларів США – в інтервалі 7,9072 - 7,9189 грн./дол. США.

 

Наведене сприяло стабілізації офіційного курсу гривні до долара США, коливання якого були обмежені діапазоном 7,9242 - 7,9263 грн./дол. США. Відносно ж євро та російського рубля гривня з початку квітня ревальвувала на 1,36 %, до 10,54 грн./євро та на 0,11 %, до 2,6989 грн./10 рос. рублів відповідно.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ