Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ провів перший валютний аукціон за новими правилами

5 листопада відбувся перший валютний аукціон із нещодавно анонсованих Головою Національного банку на зустрічі з керівниками банків. На аукціон 64 банками було подано 178 заявок на загальну суму 26,12 млн. дол. США. Курс заявок перебував у межах 12,90 - 13,81 грн./дол. США. Повідомили в НБУ.

Згідно з правилами проведення аукціону курс відсікання становив 13.41грн./дол. США. Усього було задоволено 41 заявку від 19 банків на загальну суму 5 млн. дол. США. Водночас середньозважений курс становив 13.5219грн./дол. США.

Нагадаємо, що в аукціонах беруть участь 88 банків, що мають ліміти Національного банку. Для цього вони з 9 до 10 години ранку подають заявки на купівлю валюти за запропонованим ними курсом. З 10 до 11 години заявки банків обробляються. Кілька пропозицій за найбільшою ціною (із значним відхиленням) підлягають відсіканню і не беруть участі в аукціоні. На підставі заявок, що задоволені на аукціоні, розраховується середньозважений обмінний курс гривні, який разом із курсом відсікання оприлюднюється Національним банком об 11 годині на сторінці Національного банкув системі Thomson euters”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ