Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НБУ розробив додаток, що допоможе відрізняти справжню гривню від фальшивої

У Національному банку України напередодні чергової річниці проведення грошової реформи в Україні презентували мобільний додаток "Українська гривня". Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Для новітньої економіки дуже важливими є знання споживача про фінансові продукти та вміння ними користуватися. Більше того, у сучасному світі фінансова грамотність – це природна життєва навичка… Фахівці Національного банку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні. І кожному з вас наразі будь-який ґаджет допоможе познайомитись з українською гривнею ближче та дізнатися про понад 20 елементів її захисту", - сказав в.о. голови Нацбанку Яків Смолій, вітаючи студентів першого та п’ятого курсів Черкаського інституту банківської справи та Університету банківської справи (м. Київ).

Директор Департаменту інформаційних технологій Національного банку України Володимир Нагорнюк наочно презентував, як саме цей додаток допоможе дізнатися про елементи захисту оновленої серії банкнот Національного банку України.

"В інтерактивній формі тут відтворено захисні ознаки з імітацією переглядання банкноти проти світла, відтворено кінематичний ефект, елементи, що відчуваються на дотик, зображення і написи, які можна побачити за допомогою збільшувального скла", – пояснив Володимир Нагорнюк та додав, що також додаток містить відео огляди оновлених банкнот номіналом 100 та 500 гривень для детального вивчення.

Мобільний додаток "Українська гривня" – це перший інноваційний інтерактивний продукт, який наочно та доступно ілюструє всі елементи захисту банкнот української гривні.

До цього часу інформація про елементи захисту та зовнішній вигляд банкнот гривні розміщувалася виключно на сайті Національного банку та поширювалася лише у друкованому форматі (у відділеннях банків, поштових відділеннях, структурах державних органів тощо).

Завантажити мобільний додаток "Українська гривня" можна в App Store або Google Play. Також він буде доступним для завантаження на сайті НБУ. Завантаження цього додатку безкоштовне. Незабаром Нацбанк планує представити англомовну версію мобільного додатку, що дасть змогу іноземцям, які планують відвідати України, попередньо познайомитися із зовнішнім виглядом та елементами захисту української валюти.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ