Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

НБУ випустить пам’ятну медаль на честь інавгурації Януковича

На честь інавгурації Віктора Януковича випустять пам'ятну медаль. Про це розповів керівник протоколу Віктора Януковича Юрій Ладний.

«Був розроблений і переданий Національному банку України ескіз нової пам'ятної медалі. Виготовлення цього знака збирає більше місяця. Але фахівці Банкнотно-монетного двору працювали, що називається, не покладаючи рук і встигли виготовити першу партію інавгураційних медалей до 25 лютого», - заявив Ладний.

Нагадаємо, перший інавгураційна медаль в Україні була випущена в 1999 році в пам'ять про вступ на посаду президента України Леоніда Кучми. На аверсі було зображено факсиміле Леоніда Даниловича, на реверсі - фасад Маріїнського палацу. Тираж цієї монет був 1000 штук.

Віктор Ющенко продовжив цю традицію. Щоправда, тираж його інавгураційній монети був удвічі більше - 2000 примірників. При цьому Віктор Андрійович прикрасив монету власним портретом, а також символами помаранчевої революції.

До речі, ці медалі не передбачені для вільної реалізації. Хоча на колекційному ринку їх можна знайти, причому вартість таких медалей коливається від 300 до 800 доларів, передає КП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ