Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

ПАТ "КБ "Інвестбанк" рішенням правління Національного банку України віднесено до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 15 грудня 2016 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 490-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "КБ "Інвестбанк" до категорії неплатоспроможних", - йдеться в прес-релізі.

У НБУ пояснили, що причиною такого рішення стало те, що після віднесення ПАТ "КБ "Інвестбанк" до категорії проблемних його акціонери не вжили достатніх заходів для приведення розміру статутного капіталу банку у відповідність до вимог законодавства. У зв'язку з цим статутний капітал ПАТ "КБ "Інвестбанк" на 15 грудня 2016 року не відповідав вимогам законодавства щодо мінімального розміру статутного капіталу в 120 млн грн.

Як нагадали в Нацбанку, згідно з постановою НБУ №58 від 4 лютого 2016 року, банки були зобов’язані забезпечити мінімальний розмір статутного капіталу в 120 млн грн до 17 червня 2016 року.

За даними НБУ, 98% вкладників ПАТ "КБ "Інвестбанк" отримають свої вклади у повному обсязі – їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн.

Станом на 7 червня 2016 року власниками істотної участі ПАТ "КБ "Інвестбанк" були громадяни України Олексій Котковський (41.25% акцій банку), Олександр Незвінський (19.96% акцій), Тамара Незвінська (2.35% акцій) та ТОВ "Баб-Інвест" (24.05% акцій).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ