Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ заборонив виведення валюти в Росію за індивідуальними ліцензіями

Національний банк України з 23 лютого посилив заходи щодо проведення валютних операцій для недопущення відтоку капіталу в Російську Федерацію. Про це повідомляється на його сайті.

"Національний банк України посилив заходи для недопущення відпливу капіталу до Російської Федерації як держави-агресора. Відтепер Національний банк матиме право відмовляти у видачі індивідуальних ліцензій на здійснення окремих валютних операцій, якщо виявить в поданих документах інформацію про те, що учасником або особою, на користь чи в інтересах якої проводиться ця операція, є особа, яка перебуває в країні, що визнана Верховною Радою України державою-агресором/державою-окупантом.", - заявили в НБУ.

Держдума Росії підтримала законопроект про заборону грошових переказів в Україну

Право відмови у видачі ліцензії встановлене шляхом внесення зміни до інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон, положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій, положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України.

Зміни затверджені постановою правління НБУ від 21 лютого 2017 року №12 та набувають чинності з 23 лютого 2017 року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ