Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ збільшив перерахунок коштів на потреби уряду, – Уманський

Колишній виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський заявляє про різке збільшення перерахунку Національним банком коштів на потреби Кабінету Міністрів. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті «Дело».

«Зараз дуже неприємно спостерігати за тим, як щедрий по відношенню до Кабміну Миколи Азарова Національний банк. Всього за 10 днів він видав на потреби уряду 4,5 млрд гривень», - відзначив Уманський.

За його словами, з цієї суми близько 1 млрд грн були перераховані Нацбанком до держбюджету як кошти перевищення його доходів над витратами, а інші кошти були надані комерційним банкам у вигляді рефінансування і для монетизації ОВДП.

«Якби у Кабміну Тимошенко було б таке ж тісне співробітництво з НБУ, як зараз, багатьох проблем торік вдалося б уникнути», - сказав колишній виконуючий обов'язки міністра фінансів.

12 березня Президент Віктор Янукович заявив, що не має наміру вносити до Верховної Ради подання на звільнення з посади голови НБУ Володимира Стельмаха, термін повноважень якого закінчився, передає Обком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ