Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Не допустімо повернення сатани, – Ірина Калинець

Націоналісти, яких недавно затримали, можуть стати потенційними учасниками нового показового процесу, як це було в 1941 році, – таку пересторогу сьогодні, 17 січня, у Львові висловила член Наглядової ради Національного Меморіалу «Тюрма на Лонцького», колишній політв'язень Ірина Калинець. Це сталось на заході з відзначення Дня пам’яті українських студентів, засуджених радянським комуністичним режимом у 1941 році – «Процес 59».

«На той суд 1941 року спеціально показово, щоб залякати людей вивели молодь. Там була дівчинка 15 років. 42 засудили до розстрілу…11 жінок та дівчат… Як торжествувала влада! Ось уже все, переламано хребет, а вони так і не визнали себе винними. Чому? Вони знали, що тут життя короткочасне, а Христос відкрив нам небо. І сьогодні наука приходить до того, що це життя таке короткочасне, то чому ж ми не кажемо правду? Чому не кажемо, що сьогодні повторюється знову те саме? Хіба ж сьогодні не хапають таємно молодих хлопців, підлітка з батьком, а матері та дружини нічого не знають, що з їхніми рідними робиться, і де вони перебувають. «Свободо», ( Калинець звернулась до членів «Свободи»), хіба ж не вашого учасника кілька днів тому роздягненого відпустили додому, а де другий ми ще й досі не знаємо?» –наголосила Ірина Калинець.

Вона продовжила: «Комуністи нам принесли справжнього ідола. Чому цей запорізький прокурор не запитав себе, хіба зняти голову ідолу – це теракт? Може це є нарешті правда? Але ж ні, для ідолопоклонників ідол більше, ніж людина».

«Я не вірю, що ті хлопці, які сьогодні сидять, а їх вже більше як десять, що вони готували якийсь теракт. Тому що вони розуміють, чим це обернеться, бо вони знають історію. Ми сьогодні мусимо сказати – так не може бути. Не насильством ми переможемо. Тому я звертаюся сьогодні до отців, станьмо разом і скажімо «З нами Бог!». Не допустімо повернення сатани, це дуже страшно, коли якийсь там ідол стає вищим за людину».

Нагадаємо, що у Запоріжжі вночі проти 1 січня було підірвано пам`ятник Сталіну. Порушено кримінальну справу за фактом тероризму. В підриві памятника звинувачують членів націоналістичного об'єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ