Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Не думаю, що пропозиції Мороза глобально вплинуть на правоохоронну систему, – Антон Ружицький

У нас загалом існує законодавче поле для діяльності правоохоронних органів, і якщо б воно виконувалось хоча б на 70%, то у нас була б ідеальна робота міліції і взаємодія правоохоронних органів і суспільства. Про це „Гал-info” повідомив народний депутат України, член фракції „Наша Україна” Антон Ружицький.
 За його словами, він особисто не бачив пропозицій голови Верховної Ради у вигляді законопроектів, „проте я переконаний, що вони глобально не вплинуть на роботу правоохоронних органів”.
„Якщо йдеться про соціальне забезпечення працівників, тобто про виплату заробітної плати, то це бюджетні питання і їх потрібно вирішувати відповідним чином. Проте у нас є закони і про міліцію, про прокуратуру, СБУ, про боротьбу з корупцією і оргзлочинністю, які є виваженими і об’ємними правовими документами, і їх дотримання дало б Україні ідеальну структуру правоохоронних органів нашої держави. Хочу також зазначити, що я є членом одного з комітетів парламенту, який займається правоохоронними органами, і у наш комітет не надходило жодних пропозицій від Олександра Мороза”, – сказав Антон Ружицький.   
Нагадаємо, вчора, 12 лютого, голова Верховної Ради Олександр Мороз під час робочої наради керівників правоохоронних і контролюючих органів наголосив на необхідності прийняття деяких законодавчих змін, які створять більш ефективне правове поле для діяльності правоохоронних органів. Він пообіцяв розглянути всі фахові пропозиції щодо покращання законодавчого поля діяльності міліції: "Ви краще відчуваєте, в якому секторі правовідносин сьогодні треба робити корекцію для того, аби міліція могла більш ефективно протистояти злочинності, зростала повага в суспільстві до працівників міліції. Треба так вибудувати законодавство, щоб з одного боку піднімати статус, заробітну плату працівника міліції, з іншого – ліквідувати спокуси, які інколи з'являються, зокрема в дорожньо-патрульній службі”, – сказав Олександр Мороз.
Він також зазначив, що вже підготовлено декілька законопроектів, які в разі прийняття дадуть змогу зробити законодавство більш жорстким для порушників, віддаливши при цьому від спокуси самого працівника правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ