Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Не наша компетенція» – СБУ і Генпрокуратура відповіли на звернення облради про Болдирєва

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України поінформували Львівську обласну раду про те, що вони розглянули звернення Львівської обласної ради щодо висловлювань народного депутата України Ю.Болдирєва про від'єднання Галичини від території України, повідомила прес-служба Львівської облради.

У Департаменті захисту національної державності Служби безпеки, де за вказівкою керівництва СБ України опрацьовано звернення Львівської обласної ради, повідомили, що "Частиною першої статті 112 КПК України передбачено, що у випадках вчинення злочинів службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, відповідно до частини першої статті 9 Закону України «Про державну службу», до яких відносяться і народні депутати України, у всіх справах досудове слідство провадиться слідчими прокуратури.

У зв'язку з викладеним та, враховуючи положення ст. 19 Конституції України, прийняття процесуального рішення щодо дій народного депутата України у даному випадку виходить за межі повноважень слідчих СБУ".

З огляду на зазначене, вважаємо, що у відповідності до вимог чинного законодавства Ваше звернення підлягає розгляду органами прокуратури, - зазначає у відповіді на адресу Львівської обласної ради т.в.о. начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України М.Чекавський.

У свою чергу Генеральна прокуратура України теж інформує голову Львівської обласної ради Олега Панькевича, що звернення Львівської обласної ради щодо виступу народного депутата України Болдирєва Ю.О. на посольських вечорах у м. Києві, організованих послом Російської Федерації в Україні розглянуто .

У відповіді на адресу голови Львівської обласної ради Олега Панькевича начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави Генеральної прокуратури України С.Домбровський повідомляє: "Згідно з вимогами Закону України «Про Службу безпеки України» (ст.2) захист державного суверенітету, конституційного ладу та територіальної цілісності України покладено на Службу безпеки України. Відповідно до ч.З ст.112 КПК України провадження досудового слідства у справах про злочини, передбачені ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) також віднесено до компетенції слідчих органів Служби безпеки України. Ураховуючи наведене, Генеральною прокуратурою України надано доручення Службі безпеки України щодо перевірки порушених питань. У разі встановлення порушень закону, які потребуватимуть саме прокурорського втручання, за результатами перевірки буде прийнято рішення відповідно до вимог закону".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ