Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не отримавши депозит, батько залишив у банку трирічну доньку, яку оформили в сиротинець. В міліції кажуть - усе законно

У Львівському регіональному управлінні банку «Надра», учора, 14 квітня, чоловік, вимагаючи повернути депозит, зважився на небачений досі крок: залишив там свою доньку. З вигляду дитині було близько 3 років, працівники банку змушені були викликати правоохоронців. Найцікавіше, дівчинку вже оформили в дитячий будинок, при цьому в міліції кажуть, що оскільки дитина доглянута й не була залишена у небезпеці, то жодного порушення закону нема.
"У цієї сім’ї в банку „Надра” на депозитному рахунку є гроші, – розповіла Гал-info Мар’яна Мавдрин, начальник кримінальної міліції у справах дітей Львова. – Їм не хотіли повернути депозит, мотивуючи браком грошей. І от чоловік прийшов до банку разом зі своєю донькою, йому знову відмовили, а кілька днів перед тим він побачив, як комусь таки видали гроші. Згодом він пояснив, що коли держава не виконує своїх зобов’язань, то нехай виховує його дитину. Міркуючи таким чином, він покинув свою доньку у приміщенні банку, яке у самісінькому центрі Львова”.

За словами Мар’яни Мавдрин, працівники банку одразу ж звернулися до правоохоронців: „Отож було складено акт про залишення батьком дитини. А саму дівчинку помістили у дитячий будинок. До речі, дівчинка доволі розвинена, доглянута. Ми зв’язалися з батьками, а ті сказали, що не заберуть дитину доти, поки не отримають від банку гроші. У цей час дівчинка й досі перебуває у дитбудинку. Цікаво, що з боку батька, котрий, до речі, офіційно є безробітним, але, судячи зі всього родина не бідувала, жодного порушення закону у цьому випадку немає – дитина доглянута й не була залишена у небезпеці” .

Мар’яна Мавдрин додала, що таких випадків, коли батьки з допомогою власної дитини намагаються вдатись, фактично, до шантажу, вона не пригадує. „Переважно ми стикаємося з випадками, коли дітей загубили на вулиці, або їх не доглядають як слід – у неблагополучних сім’ях, чи діти мають батьків-алкоголіків. Але щоб батьки залишили дитину в банку – такого ще не було”, – зазначила вона

Гал-info вдалося телефоном зв’язатися з 50-річним Богданом К., котрий і є батьком залишеної у банку 3-річної дівчинки. „Зробили мене мало не мільйонером, який віддав дитину у дитбудинок, – почав свої пояснення львів’янин. – Банк веде себе по-хамськи. Мені подзвонили у понеділок, щоб я прийшов у вівторок зі всіма документами і забрав свої гроші з депозиту. У мене в цьому банку лежить 30 тис. грн. Три роки тому я продав квартиру і тримаю гроші у трьох різних банках. Гроші мені були потрібні, щоб закінчити ремонт будинку під Львовом. Власне, того дня мене обурило те, що переді мною вийшло з десять стареньких людей, котрі мають депозити по 3-5 тисяч гривень, і їм відмовили у видачі їх таки грошей. А це ж люди, яким важче, ніж мені. Хоча я за останні 15 років тільки двічі був у відпустці, при цьому два тижні провів на Майдані, а тут тепер з нами роблять що хочуть”.

Чоловік каже, що банк „Надра” його дурить, говорячи, що грошей нема. „У мене є безробітний сусід, який взяв у цього банку 40 тисяч гривень кредиту на машину – написав заяву, що буде працювати на таксі, взяв підписи двох своїх батьків-алкоголіків і отримав кредит, – розповів Богдан К. – Я б ніколи не лишив свою доньку, нікому б її не віддав, але в банку так швидко – за дві години - оформили мою дитину в дитячий будинок…”.

Натомість у прес-службі банку «Надра» пояснили, що з 23 лютого цього року у кожному регіональному управлінні працює група з прийому і розгляду звернень громадян. Мета – індивідуально розглянути кожну справу і прийняти відповідне рішення. Відтак, 14 квітня громадянин Богдан К. прийшов до Львівського регіонального управління банку «Надра» на прийом до представників оцієї групи. Прийшов не один, а зі своєї донькою. З вимогою терміново віддати йому два депозити, оформлені на нього і його дружину. Коли менеджер банку запропонувала обговорити механізм повернення коштів, Богдан К., мовляв, відмовився розмовляти і сказав, що він залишає свою маленьку доньку в банку. На пропозицію залишитися і владнати проблему Богдан К. спішно залишив відділення. Спроби зв’язатися з матір’ю дівчинки також закінчилися безрезультатно. Мати сказала, що рішення залишити дитину вони ухвалили напередодні разом із чоловіком, а відвідати чи забрати дитину «сьогодні» (тобто, 14 квітня) вона не має бажання. Далі представник банку зв’язався телефоном з батьком і попросив прийти і врегулювати ситуацію, але батько відмовився говорити.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ