Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Не всім головам фракцій ЛМР відомо, що хтось із депутатів міськради збирається подавати в суд на Андрія Садового, а ті, хто знає, цього не підтримають

Не всі голови фракцій Львівської міськради знають, про те, що хтось із депутатів міськради збирається подавати в суд на Андрія Садового щодо порушення ним присяги, проте навіть ті, хто знає, такої ініціативи не підтримають, — повідомили «Гал-info» голови фракцій ЛМР.

Так, як запевнив голова фракції «Нашої України» Володимир Трач, фракція «Нашої України» ніколи не підпишеться під цим зверненням і взагалі про таку ініціативу чує вперше.
«Я чув, що певні процедурні питання викликали обурення деяких депутатів. Взагалі міськрада п’ятого скликання працює так, як працювали ради попередніх каденцій, однак в ЛМР зараз є багато юристів, які хочуть, щоб витримувалася процедура прийняття рішень. Фракція БЮТ вважає, що міська рада працює у нормальному робочому режимі, тому ми не підтримуватимемо ініціативи судитися з Андрієм Садовим»,— наголосив голова фракції блоку Тимошенко у Львівській міській раді Роман Федишин.
Як переконаний голова фракції УНП Юрій Кужелюк, зайві потрясіння, а саме так він назвав ініціативу судитися з міським головою, Львову зараз зовсім не потрібні. «До всіх проблем з газом нам зараз ще не вистачало судитися. Звичайно, що наша фракція на це не піде», — пояснив він.
Як повідомив ж голова фракції ГП «Пора» Петро Адамик, людина, яка збирається подавати в суд на Садового — це «знаний формаліст».
«Я розмовляв із цією людиною, звичайно, він має право на таку ініціативу, але кому це потрібно? Наша фракція, звичайно ж, під цим зверненням підписуватися не буде. Депутат, який виступив з такою ініціативою, говорить, що оскільки не прийнято регламенту Львівської міської ради, депутатські комісії працюють неправомірно і їхні рішення не мають юридичної сили. Андрій Садовий же, як людина, яка керує радою, що порушує закон, за його словами, має нести за це відповідальність. Цей депутат керується буквою закону, але далеко не духом закону. Ну, подасть він в суд, можливо, навіть і виграє, кому від цього стане легше? Львову? Сумніваюся. Місто стане некерованим. Просто деякі люди ображені розподілом посад і не розуміють, що міський голова має право працювати із своєю командою», — наголосив Петро Адамик.
Як зазначив голова фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк, наразі він не може сказати, якою буде позиція «Свободи» з цього питання.
«Для початку ми повинні побачити це звернення, а потім вже можна буде говорити, згідні ми чи ні під ним підписатися», — пояснив він.
Нагадаємо, за інформацією львівських ЗМІ, в середовищі міськради назріває позов на міського голову щодо порушення ним присяги, який зараз опрацьовують юристи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ