Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Недоторканні нардепи можуть організувати новий Майдан попри судову заборону

Міліція не зможе перешкодити народним депутатам встановити намети на Майдані Незалежності в Києві між першим і другим туром президентських виборів, незважаючи на ухвалу Окружного адміністративного суду столиці. Про це у четвер, 14 січня, на прес-конференції заявив начальник ГУ МВС України в Києві Віталій Ярема. Повідомило «ЛІГАБізнесІнформ».

 

Ярема наголосив, що корли хтось із громадян спробує встановити намет на Майдані Незалежності, співробітники міліції зроблять йому зауваження. У разі непокори, відзначив він, чинності набере стаття 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до якої передбачена відповідальність у вигляді адміністративного арешту до 15 діб.

 

«Вони будуть затримані і доставлені до суду для ухвалення рішення відповідно до чинного законодавства», - сказав начальник столичної міліції і додав, що ситуація оцінюватиметься окремо у кожному випадку.

 

«Якщо це будуть депутати, ви знаєте, що є депутатська недоторканність, і якщо депутат сам вийде і почне встановлювати намет, ми нічого не зможемо зробити», - відзначив він.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій на Майдані до 5 лютого.

 

«ЛІГАБізнесІнформ».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ