Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нема на них "Ревізора": кожен 5-тий ресторан працює з порушеннями

Кожен другий заклад громадського харчування працює з порушеннями.Найбільше порушень було виявлено в салатах, фарші, м'ясі, ковбасах та молочній продукції. Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Він зазначив, що результати моніторингу за 2017 рік показали, що з порушеннями працює кожен 2-й заклад громадського харчування (МАФ, пересувна торгівля), кожен 5-й заклад громадського харчування (кафе, ресторани, харчоблоки), кожна 10-та торговельна мережа (супермаркети, магазини) і кожне 20-те виробництво, переробний цех.

Він наголосив, що часто фіксуються порушення термінів і умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.

Водночас лабораторні дослідження виявили найбільше порушень у салатах (56%), фарші (23,5%), м'ясі птиці (18,6%), ковбасах (14,1%), молочній продукції (13,4%), шашличній продукції (11,2%), баранині (9,6%), свинині (5,9%), овочах і фруктах (5%), питній воді (4,9%), пельменях (0,33%), яловичині (3,3%).

Крім того, не відповідають нормам 48,5% відібраного дитячого одягу, 46,7% меблів, 42% електричних приладів, 37,5% автомобільних миючих засобів, 33,3% побутових миючих засобів, 33,3% новорічних прикрас, 32,6% дитячих іграшок для розвитку, 28,6% музичних дитячих іграшок, 22,7% м’яких дитячих іграшок, 22,2% світлових приладів та 21,4% мобільних пристроїв і комплектуючих до них.

"За результатами проведених заходів у 2017 році не допущено до реалізації понад 400 т недоброякісних харчових продуктів та понад 200 одиниць непродовольчих товарів. Накладено майже 230 штрафних санкцій на суму майже 1,2 млн грн та направлено до суду 34 позови", - заявив Олег Рубан.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ