Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нема східняків, нема західняків – є українці, – Садовий

Львів відзначає День Соборності. Сьогодні, 21 січня, в Оперному театрі відбулась Урочиста академія з нагоди Дня Соборності та Свободи України, 94-річниці Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Під час урочистостей міський голова Львова привітав усіх зі святом та вручив почесні нагороди, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Злука – це акт єднання. Нема східняків, нема західняків. Є українці. Якою буде наша держава, залежить від кожного з нас. Сьогодні політики пробують говорити про Україну з різних кінців – сходу, заходу. Сьогодні мало політиків, які говорять про єдину Україну. Україну треба єднати, сплавлювати.

Мені дуже приємно, що останні роки десятки тисяч людей приїжджає до Львова зі Сходу. Ми проводимо Дні Львова, де збираємо тисячі глядачів. Ми їх закохуємо у Львів.

Я вірю в нашу державу Україну», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, «Почесний знак святого Юрія» отримав Ігор Лучків, член руху Української Республіканської партії, один з організаторів «Ланцюга злуки» у 1990 році.

«Ми всі пам’ятаємо 90-ті роки і «ланцюг єднання». Було багато людей, які допомагали. Сьогодні від усіх нас хочу вшанувати Орденом святого Юрія одного з учасників «ланцюга єднання» – Ігоря Лучківа. Він приклав багато зусиль», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 22 січня - День Соборності України. Це свято відзначають щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 1919 року. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ