Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Немає серйозних юридичних підстав для того, щоб Україна вимагала компенсацій від Росії за геноцид українського народу — Олександр Дергачов

«Не йдеться про претензії до сучасної Російської держави. Україна очікує від Росії морально-політичного визнання самого факту Голодомору 1932-1933 років, як геноциду українського народу, щоб припинити дискусії довкола цього питання», — заявив «Гал-info»  політолог Олександр Даргачов, коментуючи те, як вплине вчорашнє визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу на стосунки України з Росією.
«Для Росії це становить певну проблему, бо вона правонаступниця СРСР і критично ставиться до таких історичних фактів. Росія засуджує сталінський режим лише через надмірність репресій. Водночас Росія вдячна Сталіну за те, що він побудував потужну російську державу», — зазначив політолог.
Що стосується того, чи має право Україна вимагати від Росії певних компенсацій, то за словами Олександра Дергачова, «для цього немає серйозних юридичних підстав, бо немає фігурантів тих часів».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ