Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Необхідно об’єднуватись навколо спільних цінностей – Тарас Стецьків

«Микола Катеринчук висловив намір рухатись разом з такими політиками, як Юрій Луценко, В’ячеслав Кириленко і Тарас Стецьків. Однак я ніде не бачив заяв Миколи Катеринчука про намір створення ним нової політичної партії», - повідомив «Гал-info» народний депутат України Тарас Стецьків.
 За його словами, на сьогодні у суспільстві немає особливої потреби для створення будь-якої нової політичної сили, але є «потреба об’єднання політиків, політичних сил і громадян навколо спільних ідей і цінностей» - наголосив Тарас Стецьків.
 Натомість експерти наголошують, що мова про новий політичний проект все ж є, деякі з них вже зараз прогнозують, хто би потенційно міг стати кращим лідером нової сили. Зокрема, новий політичний проект має більше шансів на підтримку, якщо його очолить колишній голова МВС Юрій Луценко, аніж екс-член "Нашої України" Микола Катеринчук, вважають експерти. За словами соціолога Ірини Бекешкіної, якби нову партію очолив Луценко, то є шанс, що в неї з'явиться близько 3% симпатиків, але навряд чи може розраховувати навіть на такий результат партія з головою Катеринчуком.  Експерт звертає увагу, що не здатна допомогти новій партії навіть підтримка Президента Віктора Ющенка. Своєю чергою, політолог Олександр Литвиненко вважає утопією очікування того, що зневірений електорат "Нашої України" автоматично перейде до нової партії.  Експерт також переконаний, що новий проект, якщо його очолить Катеринчук, виявиться нездатним створити відчутну конкуренцію "Нашій Україні". Створюючи новий "помаранчевий" проект, Катеринчук або будь-який інший політик із самого початку заганяє його в досить вузьке електоральне поле. Повідомляє „Українська Правда”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ