Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Необхідно прийняти закон, який би змусив нардепів дотримуватися своїх передвиборних обіцянок, – Вардкес Арзуманян

Якщо Президент Ющенко підпише Закон про імперативний мандат, це буде дуже добре – вважає депутат Львівської міськради, член фракції БЮТ Вардкес Арзуманян.
«Якщо Ющенко підпише цей закон, то депутати перестануть перебігати по фракціях, тим самим знижуючи довіру до політичної сили, яку вони до того представляли. Зокрема, це добре для БЮТ. Але погано те, що імперативного мандата не будуть мати народні депутати, які найчастіше змінюють свої політичні погляди, як їм зручно. БЮТ, наскільки я знаю, на рівні Верховної Ради пробував порушувати це питання, але нічого з того не вийшло, бо там виникли проблеми, пов’язані з невідповідністю таких змін Конституції, яка прописує статус народного депутата», – сказав у коментарі «Гал-info» Вардкес Арзуманян.
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон про імперативний мандат у п’ятницю, 12 січня; за його прийняття проголосували 362 народні обранці. Згідно з прийнятим законом, народний депутат може бути відкликаний виборцями та відповідною політичною партією на підставі порушення ним Конституції і законів України, інших законодавчих актів, також через незадовільне виконання ним своїх професійних обов’язків чи використання депутатського мандата в особистих та корисливих цілях. Також закон передбачає відкликання народного обранця з його посади в разі «систематичного порушення норм етики і моралі».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ