Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Необхідно створити реєстр українських пам’яток за кордоном, – Панькевич

Народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання "Свобода", заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич вважає за необхідне створити повний реєстр українських пам’яток за кордоном та подбати про їх збереження. Про це Олег Панькевич сказав на засіданні комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради, в якому взяв участь на запрошення обласних депутатів, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

"Спільними зусиллями маємо створити повний реєстр українських пам’яток за кордоном, зокрема історичних, культурних пам’яток, місць, пов’язаних з національною пам’яттю, - зазначив народний депутат. – Я планую звернутися до громадських діячів, науковців, українських громадських організацій за кордоном з проханням долучитися до цієї справи, зібрати інформацію про українські пам’ятки в країнах, де вони проживають, та скерувати її в профільний комітет Верховної Ради".

Олег Панькевич зазначив, що це питання він запропонує до обговорення під час парламентських слухань з проблемукраїнських мігрантів, які він ініціював у Верховній Раді. Планується, що в цих слуханнях візьмуть участь представники об’єднань українських мігрантів з-за кордону.

Народний депутат також розповів членам депутатської комісії про плани та ініціативи щодо діяльності парламентського комітету. За його словами, Львівська обласна рада чи не єдина в Україні, в якій створено постійну депутатську комісію з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном. Він зазначив, що комісії такого профілю мали би бути в усіх обласних радах, і закликав своїх колег з обласної ради до співпраці з парламентським комітетом з питань євроінтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ