Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Неправдиві заяви” міліції можуть призвести до зачистки Майдану — Штаб нацспротиву

Штаб національного спротиву вважає, що "неправдиві заяви" міліції про напад охорони Майдану на міліціонерів може стати приводом для силової "зачистки" Майдану. Про це йдеться у заяві Штабу.

"Сьогодні вночі прес-служба МВС України звинуватила Самооборону Майдану у нападі та затриманні трьох співробітників міліції, також майданців фактично звинуватили у смерті молодого співробітника міліції", - сказано в повідомленні.

"Штаб національного спротиву висловлює співчуття рідним загиблого старшого сержанта відділу державної служби охорони Голосіївського райуправління міліції. Це трагедія, яка має бути негайно і професійно розслідувана. Вбивство не можна виправдати", - заявили в об'єднанні.

"На превеликий жаль, щоденно ми маємо трагічні повідомлення про загибель людей. Прикро констатувати, що ці смерті сталися через неспроможність влади почути власний народ, здоровий глузд та зробити все необхідне для врегулювання гострої кризи", - сказано в повідомленні.

"Водночас, Штаб національного спротиву просить міліцію не вдаватися до провокування ситуації, тиражуючи неправдиві і небезпечні новини, зокрема нібито про напад "охорони Майдану" на працівників міліції та їхнє поранення", - йдеться у заяві.

"Штаб національного спротиву категорично заперечує такий факт і вважають його свідомою провокацією з метою збурення міліції проти протестувальників. Не хочеться вірити, що і вбивство міліціонера могли використати з такою ж метою", - додали у Штабі.

Як відомо, МВС звинувачує охорону Майдану у нападі на трьох працівників міліції.

У міліції також заявили про вбивство 24 січня міліціонера у Голосіївському районі.

У Міністерстві внутрішніх справ раніше заявляли, що до них надійшло повідомлення про підготовку збройної провокації.

У п'ятницю ввечері на Грушевського відновилося протистояння між силовиками та людьми, що не згодні з політикою нинішньої влади.

За одними даними, активні дії почалися через те, що "Беркут" відкрив по мітингувальникам вогонь гумовими кулями і поранив одного активіста.

Однак в міліції заявили, що перемир'я на вулиці Грушевського порушили протестувальники, що провокували силовиків.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ