Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Непрозорість отримання дозволів – це шлях до корупції – Ярослав Галицький

Непрозорий порядок видачі місцевими дозвільними органами документів дозвільного характеру -  це шлях до корупції. Про це сказав начальник організаційно-інформаційного управління Львівської міської ради Ярослав Галицький на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему: «Чи полегшує життя підприємцям Львівщини дозвільна система?».

За його словами, для того, щоб започаткування діяльності суб’єкту підприємницької діяльності потрібно отримати більш ніж 150 дозволів, за які потрібно неофіційно заплатити вартість обладнання чи взагалі вартість приміщення, на яке потрібно отримати дозвіл.
На думку Ярослава Галицького, щоб уникнути зловживання з боку посадовців органів державної влади, потрібно прописати  порядок видачі місцевими дозвільними органами документів дозвільного характеру. «Основне завдання прописати чітко те, що робиться, якщо буде це прописано, тоді зникне корупція з боку посадовців органів влади», - сказав він.
 З початку року в організаційно-інформаційне управління Львівської міської ради надійшло всього 23 323 звернень всіх типів, з яких: 10 481 звернення громадян, 6 900 звернень юридичних осіб та 5 942 документи органів державної влади.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ