Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Несвоєчасна сплата ЄСВ ставить під загрозу права навіть сьогодні працюючих осіб на соціальний захист

Несвоєчасна сплата ЄСВ ставить під загрозу права навіть сьогодні працюючих осіб на соціальний захист. Про це нагадають у Дрогобицькій міській раді.

Як зазначають у секторі з питань праці ДМР, громади постійно шукають джерела для збільшення своїх доходів, щоб надавати якісні та доступні послуги і при цьому розвиватися. Питаннями наповнення місцевих бюджетів мають перейматися не лише виконавчі органи місцевої ради та депутати, але й самі мешканці. Усі, хто живе в громаді, користуються послугами бюджетних установ і закладів, а отже мають розуміти, що не можуть стояти осторонь питань їх фінансування.

Крім того, з місцевого бюджету реалізуються важливі для кожного мешканця проекти соціального та економічного розвитку території.

Але, поки що, це не так. Проблемою країни і нашої громади є тіньова зайнятість та виплата заробітних плат «в конвертах» через що місцеві і державний бюджети втрачають мільярди гривень, а отже зменшуються можливості для розвитку cоціальної, медичної та освітньої сфери, будівництва спортивних та дитячих майданчиків, ремонту доріг, тротуарів, вуличного освітлення, що так необхідно мешканцям нашого міста.

Відповідно до графіку зустрічей з суб’єктами підприємницької діяльності Дрогобича, 6 листопада відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

У порядок денний якого включено три питання, а саме : детінізація заробітної плати, заслуховування суб’єктів господарювання, у яких середня заробітна плата за вересень 2019 року нижча законодавчо встановленого мінімуму; заслуховування суб’єктів господарської діяльності боржників по сплаті єдиного соціального внеску та щодо погашення заборгованості по заробітній платі.

За підсумками засідання суб’єктам господарювання рекомендовано у своїй діяльності дотримуватись вимог трудового законодавства. Наголошено, що несвоєчасна сплата єдиного внеску до бюджету України не лише ставить під загрозу вчасне фінансування пенсій та підвищення розміру пенсійних виплат, але й позбавляє нині працюючих осіб права на соціальний захист.

Крім цього, у ході засідання присутнім підприємцям нагадали про легалізацію трудових відносин з найманими працівниками, дотримання норми робочого часу та відпочинку, встановлення вихідних днів, дотримання міжкваліфікаційних вимог та індексації заробітної плати.

Звертаємо Вашу увагу, що тільки офіційне працевлаштування забезпечує гідні умови праці, достойну заробітну плату, належну пенсію в майбутньому та добробут нашого міста.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 листопада – день святого Великомученика Димитрія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ