Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невідомо, як поведе себе легеня, скомпрометована вірусною пневмонією, – головний пульмонолог Львівщини

Ми на сьогодні не знаємо, як буде себе вести скомпрометована легеня у хворих, що перенесли вірусну пневмонію. Не виключено, що матимемо хронізацію процесу і ще невідомо які захворювання, – заявила учора, 4 листопада, у Львові на нараді за головування Ю. Тимошенко головний пульмонолог Львівщини, завідувач пульмонологічним відділенням Львівської регіональної фтизіопульмонологічної лікарні Надія Рудницька.

Відтак лікар попросила прем’єр-міністра забезпечити Львівську регіональну фтизіопульмонологічну лікарню спіральним комп’ютерним томографом.

«У Львівській області працює велика установа – регіональний фтизіопульмонологічний центр. Саме наші лікарі-пульмонологи першими почали бити на сполох про те, що щось не так з пневмоніями, перебіг яких був атиповим. Саме наша установа взяла на себе найбільший тягар ускладнених пневмоній. При цьому, жоден з наших пульмонологів не пішов на листок непрацездатності, знаючи з чим вони працюють. Всі на робочих місцях – зранку до ночі, самовідданно», – зазначила Рудницька.

«Ми на сьогодні не знаємо, як буде себе вести скомпрометована легеня у хворих, що перенесли вірусну пневмонію. Оскільки ми є базовою установою в області, у нас лікується велика кількість хворих – більше як 700, у нас є база мед університету, то просили би вашого сприяння – дотепер наша установа не забезпечена достатньою кількістю діагностичної апаратури. Йдеться передусім, про спіральний комп’ютерний томограф. Тому що ми і надалі повинні спостерігати цих хворих. І напевне матимемо хронізацію процесу і невідомо які захворювання виникнуть на базі цієї скомпрометованої легені. Щоби ми могли надати висококваліфіковану допомогу, просили би вашого сприяння – щоб з грошей, виділених на ліквідацію недуги на Львівщині, частина пішла на нашу установу», – наголосила пульмонолог.

Ю. Тимошенко пообіцяла закупити таку техніку централізовано, адже вона надзвичайно вартісна. За словами прем’єра, спіральний комп’ютерний томограф коштує 3 млн доларів. «Це великі гроші. Сьогодні ми, безумовно, не вкладемося у те, що зараз маємо. Але закупівля централізовано буде відбуватися у тому числі і такої техніки», – зауважила керівник уряду.

Нагадаємо, Львівській області виділено 10,5 млн грн на боротьбу з епідемією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ