Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незабаром розпочнуться пошуки місць поховання Грицая та Маєвського – Святослав Шеремета

«Зараз починає проводитись робота, яка стосується пошуків місцезнаходження поховань Дмитра Грицая та Дмитра Маєвського», – про це сьогодні під час прес-конференції на тему «Відзначення 100-річчя з дня народження Романа Шухевича та 65-річчя створення УПА» повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА Святослав Шеремета.
«Як ми знаємо, в 1945 році Дмитро Грицай (генерал, шеф штабу УПА) і Дмитро Маєвський (начальник Військового штабу УПА) загинули в Празі, і не виключено, що саме на території колишньої Чехословаччини зараз перебувають їхні останки. Ми провели відповідні консультації з українським посольством у Празі, також з представниками радіо «Свобода» у Празі», – зазначив Святослав Шеремета.
 За його словами, «найближчим часом планується виїзд делегації, робочої групи з Львівської області на території Чехії з метою спробувати виявити тіла загиблих Грицая та Маєвського». Також розповів, що «в них відбулися консультації з генеральним консулом Чеської Республіки у м. Львові для того, щоби створити умови для роботи українських науковців в архівах Чеської республіки».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ