Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Незабаром у Львові відкриється філія Будівельної палати України

Незабаром на Львівщині з’явиться філія Будівельної палати України – про це повідомили у головному управлінні економіки Львівської облдержадміністрації. Це добровільне громадське утворення займатиметься розв’язанням проблем, що виникають у будівничій галузі. Насамперед це будуть питання відведення земельних ділянок для будівництва, отримання дозволів та ліцензій на проведення робіт.
Крім виробничих проблем, новостворена установа займатиметься підготовкою та перекваліфікацією фахівців, а також виступатиме своєрідним страхувальником замовників та інвесторів будівництва від різноманітних ризиків, насамперед від будівельних афер на кшталт київського “Еліт-центру”.
Будівельна палата вирішуватиме гострі питання простоювання будівництва через пікети, до яких городян змушують неправедно виділені міськвиконкомівськими чиновниками земельні ділянки та розглядатиме можливості стабілізувати ціни на житло.
У головному управлінні економіки ОДА зазначають, що одним зі способів здешевити вартість квартир вони вбачають у виділенні для забудови помешканнями для молоді чи інших особливих верств населення муніципальних земель та продаж з первинного ринку. Будівельна палата України була створена 19 листопада минулого року. На сьогодні її членами є 946 підприємств, які працюють у сфері будівництва й виробництва будівельних матеріалів, а також компанії, зайняті на ринку нерухомості. У 2006 році перша регіональна будівельна палата відкрилась у Дніпропетровську.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ