Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незабаром у Львові відкриється Центр патології новонароджених

Незабаром завершиться будівництво Центру патології новонароджених. Центр засновано на базі міської дитячої клінічної лікарні. Як повідомив головний лікар дитячої клініки Дмитро Квіт, будівельні роботи вже завершено. Залишилося лише проведення кисневої газифікації і фарбування приміщень.
Будівництво розпочалось ще 1991 року. В першу чергу було збудовано приміщення міської дитячої клінічної лікарні і перший поверх центру патології.  На цьому у 1998 році через брак коштів будівництво зупинили. Екс-міський голова Львова Любомир Буняк продовжив будівництво, з міського бюджету було виділено кошти, однак їх не перерахували. 
Для того, щоб здати центр в експлуатацію, не враховуючи технічного і медичного оснащення, потрібно ще 2,5 млн грн. У міському бюджеті передбачено ці витрати, а також витрати на закупівлю чеського і польського медичного обладнання. Катерина Ющенко, яка очолює благодійну організацію „Міжнародний фонд «Україна 3000», обіцяла допомогти вирішити питання з устаткуванням, хоча і на це потрібно близько 5-6 млн дол.
На базі міської дитячої клінічної лікарні діє 1 спеціалізований реанімобіль. З відкриттям центру заплановано окреме реанімаційне відділення, в якому прийматимуть новонароджених з найменшою вагою - 500 грамів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ