Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незайманих Українок продавали у сексуальне рабство за 50 тис. євро: підозрюється колишня "Міс Львова"

Працівники МВС України - Департаменту боротьби зі злочинами, повязаними з торгівлею людьми, знешкодили транснаціональну організовану злочинну групу, до складу якої входили громадяни України, Іраку, Російської Федерації та Обєднаних Арабських Еміратів. Вони організували продаж українських дівчат до Об’єднаних Арабських Еміратів та інших держав з метою сексуальної експлуатації. На причетність до числа вербувальників нині перевіряється колишня "Міс-Львова". Про сьогодні,30 липня, повідомив міністр МВС Юрій Луценко на прес-конференції, присвяченій розкриттю резонансних злочинів. Про це повідомила прес-служба МВС.

 Учасники злочинної групи з 2006 року, використовуючи широку мережу вербувальників в різних регіонах держави, підшуковували молодих дівчат привабливої зовнішності, пропонуючи їм роботу в сфері модельного бізнесу за кордоном, після чого за грошову винагороду переміщували їх за кордон для використання у секс-індустрії. Серед таких жінок були й неповнолітні, а особливим попитом користувались цнотливі дівчата, ціна яких досягала 50000 євро.  

Пропозиції щодо потрібних дівчат надходили від організатора електронною поштою. Фотокартки завербованих дівчат та копії їх паспортів для виїзду за кордон  згодом пересилались заможним громадянам Близького Сходу. Копії паспортів для виїзду за кордон необхідні закордонним покупцям для того, щоб пересвідчитись у відповідності даних щодо віку, імені дівчини та її зовнішності, а також справжності намірів.

До мережі вербувальників входили понад 10 осіб, які діяли на території м. Києва, Київської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Житомирської, Харківської, Донецької та інших областей.

Юрій Луценко зазначив, що буквально вчора, 29 липня,  на території України підрозділами боротьби з торгівлею людьми з використанням інших оперативних підрозділів проведено загальнодержавну операцію щодо затримання учасників організованої злочинної групи «на гарячому»  - під час проведення трьох кастингів, які проводилися зловмисниками на орендованих квартирах,  де планувалася купівля українських дівчат із подальшим продажем їх за кордон. Під час проведення кастингу затримано громадян Іраку та Об’єднаних Арабських Еміратів. Зокрема, в Києві затримано керівника модельного агентства, а в  Ялті - одного з активних учасників, громадянина Російської Федерації. У затриманих учасників злочинної групи проведені обшуки, під час яких вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалась в злочинних цілях.

У результаті реалізації оперативних матеріалів затримано 11 учасників цієї злочинної групи, які займались торгівлею людьми. Встановлено понад 200 дівчат віком від 16 до 25 років, які на протязі 2008-2009 років були завербовані та продані до Еміратів, Великобританії, Іспанії, Німеччини. За оперативними даними  всього було продано для сексуальної експлуатації понад 500 українок.

За цим фактом Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ст. 149 (Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

За розкриття цього злочину старшому лейтенантові міліції Данилюку Миколі Петровичу, старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах відділу організації боротьби з торгівлею людьми Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, MBC України присвоєно    чергове спеціальне звання капітан міліції.

За словами Юрія Луценка, «вчорашня операція заслуговує на широке висвітлення та відзначення відомчими нагородами. Адже це класичний приклад комплексної операції, яка  викрила не тільки поставщиків, а й  посередників, організаторів, замовників цієї брудної оборудки.

"Лише упродовж  останніх двох років працівники  підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, виявили понад 800 таких злочинів, - зазначив Луценко - Встановили місцезнаходження та повернули до України майже 900 українських громадян, які стали жертвами міжнародного трафіку, з яких понад 100 - неповнолітні. Знешкоджено понад 40 організованих груп, що діяли у цій сфері".

"Торгівля людьми носить транснаціональний організований характер, підтвердженням чому є затримання понад  30 іноземних громадян, які брали участь в організації міжнародного трафіку", - підкреслив Юрій Луценко.

Так, за шість місяців цього року  виявлено 197  злочинів, передбачених ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. До кримінальної відповідальності притягується 70 осіб. Встановлено місцезнаходження та повернуто на Україну 229  потерпілих від торгівлі людьми, у тому числі 35 неповнолітніх, ліквідовано вісім  організованих злочинних груп,  що діяли у цій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ