Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незрячим з Львівщини проведуть навчання у Швеції з освоєння інформаційних технологій

Львівське обласне товариство незрячих почало реалізацію спільного проекту зі шведсько-фінською школою „Svefi academy”. В рамках цього проекту в три тури відбудеться навчання для осіб з вадами зору. Перший курс навчань триватиме протягом квітня у Львові, під час другого десять незрячих поїдуть до Хапаранди (Швеція), і заключний етап навчань відбудеться у Львові в жовтні.
Під час програми незрячих ознайомлять з політикою шведського уряду щодо незрячих, проведуть моніторинг ринку праці для людей з вадами зору, проведуть навчання з використання спеціальних леєрів, роботи зі звуком. „В світовій практиці існує два види соціальної опіки людей з вадами зору - високі пенсії та надання можливостей навчитися та реалізувати себе в роботі. Першим методом держава відкуповується від проблеми, але людині насправді потрібно зайняти своє місце в суспільстві”, - прокоментувала голова правління Львівської обласної організації УТОС Оксана Потимко.
До програми залучили незрячих не лише Львівщини, а й з Волинської та Закарпатської областей. Пізніше учасники програми проводитимуть схожі навчання в Україні, адже метою навчань є передача знань та досвіду, які допоможуть незрячим інтегруватися в спільноту. „Не існує країни, яка б могла дозволити собі виключити якусь групу людей з ринку праці. Кожна людина має право реалізувати себе в якій професії”, - сказав під час прес-конференції менеджер проекту Стіґ Хедлунд. Зокрема він представив брейль-дисплей, який допомагає незрячим працювати з комп’ютером.
Програма фінансується шведським урядом. Швеція - країна, де інваліди по зору працюють за 88 спеціальностями, які не вимагають високого рівня кваліфікації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ