Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ні один музей у Львові не був реставрований до Євро-2012, – Борис Возницький

Директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький вважає, що під час підготовки Львова до Євро-2012 про культуру «трохи призабули». Про він заявив сьогодні, 25 січня, під час зустрічі Бориса Колеснікова з інтелігенцією у Львові.

«Про культуру трохи призабули. Бо все таки Львів це передусім місто культури. На Львівщині розташований кожний п’ятий пам’ятник України, це 20% усіх українських пам’яток. На сьогоднішній день ні один музей Львова не був реставрований (у межах підготовки до Євро-2012, – ред.)», – зауважив Борис Возницький.

Він також повідомив, що навіть написав листа міністру культури, що можливо доведеться закрити деякі культурні об’єкти для іноземців через їхній незадовільний стан.

«Львівська галерея мистецтв, ідіть пройдіться центром, гіршого приміщення, фасаду нема», – додав Возницький. За його словами, міністерство культури нічого не дає на цю пам’ятку.

«Люди, що приїдуть футбол дивитися до Львова, вони підуть по музеях. За ними сюди будуть їхати інші люди... Україна - багатющий край», – зазначив Борис Возницький.

Нагадаємо, сьогодні, 25 січня, під час зустрічі з інтелігенцією у Львові віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков вручив два чеки по 500 тис. грн на потреби Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка та Львівської галереї мистецтв. Відповідно чеки отримали ректор ЛНМА ім. Лисенка Ігор Пилатюк та директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ