Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ні в кого, включаючи Кирила, вето на рішення Вселенського Патріарха не існує – Порошенко

Під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV Президент Петро Порошенко відповів на запитання про можливість втручання російського Патріарха Кирила в процес надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви, повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави підкреслив, що з початком агресії Росії проти України не спілкувався Патріархом РПЦ.

«Хочу окремо наголосити, що ідеальним сценарієм для мене було б, щоб разом з Патріархом Константинопольським Варфоломієм підтвердили нашу автокефалію усі Православні Церкви, включаючи і російського Патріарха», - зазначив Петро Порошенко.

«Це єдиний спосіб, щоб хоч якось відмитися від того гніву і тих гріхів, які зроблені на території України російськими військовими, російськими пропагандистами та інколи, на жаль, і російськими священниками», - підкреслив Президент та додав, що вірить в те, що це можливо. «Господь робить дива і я не виключаю й цього», - сказав Петро Порошенко.

Говорячи про те, чи може Патріарх Кирило зупинити надання Україні Томосу про автокефалію Української Православної Церкви, Президент підкреслив: «Я хочу окремо наголосити, що ні в кого, включаючи Кирила, вето на рішення Вселенського Патріарха не існує. Він не дозволу питає у Кирила, а проводить консультації з цього приводу».

  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ