Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ніч у Львівській ОДА минула спокійно: спроб витіснити мітингарів не було

Ніч у Львівській ОДА минула спокійно, – про це сьогодні, 24 січня, у коментарі Гал-інфо повідомив Любомир Пелех, голова Громадянської компанії «Платформа вільних людей».

«Міліція не приїздила, ніч минула спокійно», – констатував він. І додав, що  ночувати тут зосталося 300 активістів, в основному – із загонів самооборони.

«Ми відчуваємо себе в цьому адмінбудинку на правах людей, які нині відповідальні за збереження майна, що належить облраді. Ця будівля ніколи не належала облдержадміністрації, вона відмовилась виконувати рішення Львівської обласної ради про виселення звідси. Відтак, громада Львова взяла ініціативу в свої руки, як прояв прямої дії народовладдя, і сприяє передачі приміщення обласній раді. Облдержадміністрацію з її очільником Салом визнаємо як окупаційну. Громадськість міста визнає лише єдиний легітимний орган виконавчої влади на місцях  – Народну раду України», – зазначив Любомир Пелех.

Процес її формування, за словами активіста, триває: формуються виконкоми, також очікують на сесію обласної ради та міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ