Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нідерландець-романтик подарував Львівщині Реабілітаційний центр

Громадянин Нідерландів, президент благодійної організації «Фонд святого Христофора для дітей, що потребують особливої опіки у Львові, Україна» Арнольд Лемперес заснував в смт. Брюховичі Реабілітаційний центр. Вчора, 12 квітня, відбулось підписання меморандуму між Фондом та Львівською обласною державною адміністрацією, про передачу їй центру.

 

Арнольд Лемперес дарує Львівській обласній адміністрації Реабілітаційний центр для дітей з обмеженими можливостями з однією умовою – Центр повинен працювати. «Я маю надію, що після вирішення усіх формальних процедур Центр запрацює, та почне допомагати дітям. Я вражений тим, що в Україні на вулиці не видно дітей з особливими потребами, адже всі вони перебувають вдома, а це неправильно. В Європі також колись була така проблема, але тепер все кардинально змінилось, адже батькам таких дітей допомагають. Україна і Європа в цьому плані – це чорне і біле, адже у вас практично нічого не зроблено для неповносправних дітей, але з чогось потрібно починати, і я надіюсь, що влада підтримуватиме на належному рівні роботу цього Центру», - розповів Арнольд Лемперес.

   

За кошти  Фонду святого Христофора зробили капітальний ремонт приміщень Реабілітаційного центру для дітей, що потребують особливої опіки та закупили усі необхідні знаряддя для роботи з дітьми, витратили на 1 мільйон 200 тисяч євро. Наразі відкрили тільки перший корпус та адміністративний будинок. В цих приміщеннях може перебувати до 90 дітей, та наразі лише на денному стаціонарі.

 

Попереду ще два етапи освоєння двох павільйонів для цілодобового перебування дітей і батьків хворих дітей. «Якщо Центр працюватиме добре, то за деякий час ми ще плануємо побудувати два корпуси зі спальними місцями для батьків і дітей, адже наразі в центрі можуть перебувати діти лише протягом дня», - пообіцяв Арнольд Лемперес.

 

Підписаний вчора меморандум  стверджує наміри Обласної державної адміністрації і Благодійної організації «Фонд Святого Христофора» про довготривалу співпрацю з реалізації спільного проекту. «Ми вдячні Арнольду Лепмпересу та Фонду, адже цей проект унікальний, тим, що з держбюджету на нього не витрачено жодної копійки. Тепер в нас головна мете забезпечити функціонування Центру», - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть.

 

На роботу Центу виділятимуть 2,5 млн. гривень в рік. Ці кошти підуть на роботу персоналу та утримання будівель, зокрема на сплату комунальних послуг. За словами посадовців, ці кошти будуть передбачені уже в цьогорічному бюджеті області, також до роботи будуть залучені кошти благодійних внесків, грантів, у тому числі і «Фонду Святого Христофора».

 

Коли точно Реабілітаційний центр зафункціонує наразі невідомо, але обіцяють, що через місяць  - два. Єдиним питанням залишається добирання дітей до Центру, адже знаходиться він в Брюховичах, біля Львова, та це питання також пообіцяли вирішити, і можливо з часом до центру їздитиме маршрутка.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ