Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Німеччина майже нічого не робить": Трамп критикував ЄС і Меркель у розмові з Зеленським

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з українським колегою Володимиром Зеленським критикував європейські країни і зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.

Про це йдеться у стенограмі розмови двох лідерів від 25 липня цього року, оприлюдненій на сайті Білого дому, повідомляє "Європейська правда".

"Хочу сказати, що ми багато робимо для України. Витрачаємо багато зусиль і багато часу. Набагато більше, ніж європейські країни, і вони повинні допомагати вам більше",  - сказав Трамп.

За його словами, "Німеччина майже нічого не робить" для України, і Зеленському вже варто було б спитати про це у Берліна.

"Коли я говорив з Ангелою Меркель, то вона говорить про Україну, але нічого не робить. І багато європейських країн чинять так само", - заявив президент США.

Варто зазначити, що у відповідь на це Володимир Зеленський заявив, що Трамп "абсолютно правий, не на 100%, а на 1000%".

В той самий час, наголосив Трамп, США зробили багато добра для України, хоча їм іноді бракувало "взаємності".

У повідомленні на сайті Білого дому зазначено, що опубліковано стенограму телефонної розмови Трампа із Зеленським 25 липня 2019 року. Водночас у самому документі є пояснення, в якому говориться, що це не дослівна розшифровка розмови.

"Меморандум про телефонну розмову (TELCON) не є стенограмою обговорення. У тексті цього документа записано замітки і спогади чергових по ситуаційній кімнаті і співробітників Ради національної безпеки, призначених слухати і записувати по ходу розмови. Низка чинників може вплинути на точність запису, в тому числі погане телекомунікаційне з'єднання і відмінності в акценті і/або перекладі", - йдеться в поясненні.

Нагадаємо, напередодні Дональд Трамп заявив, що гальмуватиме фінансову допомогу Україні, доки Європа не почне вкладати в нашу країну більше.

Минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

Зеленський і Трамп у середу мають провести офіційну зустріч, яка триватиме близько години. Зустріч відбудеться на тлі ініціації демократами процедури імпічменту Трампа через його дзвінок Зеленському.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ