Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німеччина надала €760 тисяч для потерпілих на Донбасі

Німеччина надає Мальтійській службі допомоги у Світі додаткові 760 000 євро для продовження проекту, який ця служба здійснює в Україні – „Внесок у психосоціальну стабілізацію потерпілих у конфлікті в Україні“. Про це сьогодні, 11 липня, повідомила прес-служба Посольства Німеччини.

"В минулому Федеральний уряд уже надав Мальтійській службі 2 мільйони євро для гуманітарних заходів допомоги, спрямованої внутрішньо переміщеним особам і потерпілим від конфлікту в Україні.

З 2018 року в рамках проекту, який здійснювався Мальтійською службою допомоги в Україні разом з ГО „Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій“ і Національним університетом „Києво-Могилянська Академія“, шляхом індивідуальної терапії та консультацій було надано допомогу понад 7000 потерпілих, а ще 14 000 людей брали участь у групових сеансах терапії. Відповідно до актуальних досліджень близько 30 % внутрішньо переміщених осіб страждають на посттравматичний стресовий синдром, майже 20 % мають депресії. Ці цифри свідчать, наскільки важливою є психосоціальна допомога при продовженні конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Мальтійська служба допомоги з липня 2019 року запроваджує нову фазу допоміжного проекту в громадах Луганської та Донецької областей уздовж лінії розмежування, які перебувають на підконтрольній українському уряду території. З цією метою відкриваються кілька центрів психосоціальної адаптації. Також у віддалених громадах людей, які потребують допомоги, відвідуватимуть мобільні команди підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ