Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецька громада Львова відзначає дні скорботи, приурочені указу про депортацію німців з України у 1941 році

Сьогодні, 28 серпня, німецькі громадські організації  у Львові „Дойче Югенд”, „Дойче Гайд” та „Сеньйор клуб” відзначають дні скорботи, приурочені указу Йосипа Сталіна про депортацію осіб німецької національності з Поволжя, України та Криму. У рамках відзначення 65-ї річниці сьогодні відбувся „круглий стіл” за участю представників ЛОДА, Баварської державної канцелярії, німецьких громадських організацій у Львові та ЗМІ.
За неофіційними джерелами, у роки Другої світової війни з території України було депортовано понад 550 тисяч осіб німецької національності, з Криму — близько 51 тисячі.
За словами начальника відділу у справах релігії та національних меншин управління внутрішньої політики ЛОДА Віри Отчич, німецькі громадські організації у Львові досить активно функціонують, про що свідчить низка заходів, котрі організовує зокрема молодіжна організація „Дойче Югенд”.
„Багатство кожної країни у тому, щоб забезпечити рівні можливості для існування всіх меншин, незалежно від расової чи культурно-релігійної приналежності”, — акцентувала Віра Отчич.
О 16.00 на сьогодні заплановане екуменічне богослужіння за участю Римо-католицької та Німецької євангелічно-лютеранської церков у костелі Матері Божої Громничої і Жертвування Господнього.   
Варто відзначити, що на сьогодні у Львові проживає близько шестисот німців та діє три німецькі громадські організації. Відзначення днів скорботи, приурочених депортації осіб німецької національності, організувала молодіжна німецька громадська організація у Львові „Дойче Югенд”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ