Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецькі меценати подарували Стрийській центральній районній лікарні ендоскопічне обладнання

До Стрийської центральної районної лікарні приїхали лікарі-меценати з госпіталю святого Августина, що в німецькому місті Дюрен, яке є містом-побратимом Стрия. Про це “Гал-info” повідомив головний лікар Богдан Вишенський.
Співпраця Стрийської ЦРЛ із госпіталем святого Августина триває вже 3 роки. За цей час німецькі меценати допомогли лікарні з медичним інвентарем: ліжками, матрацами, тумбочками. Цього року вони привезли з собою ендоскопічне обладнання, яке залишать в лікарні як подарунок. “Співпраця у цьому напрямку продовжуватиметься. Лікарні обіцяють подарувати ще комп’ютерний томограф”, – розповів Богдан Вишенський.
З понеділка четверо німецьких лікарів-хірургів оперують пацієнтів разом з українськими колегами. Вони проводять по 3 операції щодня. Загалом заплановано 8 лапароскопічних та 4 атроскопічні хірургічні втручання. Здебільшого оперують пацієнтів з жовчно-кам’яними хворобами, артозом, пошкодженнями колінних суглобів. “Пацієнтів, яких оперуватимуть німецькі лікарі, ми вибирали попередньо. Далі ми разом провели огляд хворих, вивчили документи, рентгенівські знімки”, – додав Богдан Вишенський.
Цього року в Німеччині на стажуванні побували 4 лікарі та 2 медсестри хірургічного відділення лікарні. Заплановано відправити більшість працівників цього відділення на стажування на термін від 2 тижнів до півтора місяця.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ